Open Helingavond

Reiki, I.E.T. Engelenheling en Hathorheling

Reiki 4

door Katrijn Joris & Patrick Van Buyten
Tijdens deze avond kan je wat je leert opfrissen, heling geven en ontvangen en met zielsgenoten kennis maken!
OPEN REIKI- en OPEN HELINGAVOND. Tevens TERUGKOMDAG voor wie in juni/juli Reiki 1 of 2, of in september IET ontving
Datum en prijs: vrijdag 27 oktober 2023, 19u30-21u30, €12. (Gratis voor wie in juni 2023 Reiki 1 of 2 ontving of Reiki Master-in-opleiding is)
Adres, inschrijven: De MaanCirkel, Bieststraat 102, 3191 Hever-Boortmeerbeek, 015 52 02 57 of mail ons.
Vooraf aanmelden aub.
REIKI INWIJDINGEN
Iedereen is een spiritueel kanaal voor het Licht en de Universele Liefde. Door een Reiki-initiatie word je meer met die bron van universele liefde (= Reiki) en wijsheid in jezelf verbonden. Reiki is een pad van inwijding want een Reiki-inwijding bevordert je persoonlijke en spirituele groei en zorgt er voor dat je ‘Pad’ duidelijker wordt. Een Reiki-inwijding geeft je een duwtje in de groei naar meer bewustzijn.
Maar Reiki is ook een helingmethode. In de opleiding leer je jezelf en anderen door handoplegging met de energie van Reiki te helen. Reiki kan op een zachte manier bij allerlei fysieke, emotionele en mentale klachten helpen. De resultaten van Reiki-initiaties en -behandelingen zijn aangepast aan ieders noden en evolutie.
Er zijn 3 Reiki-initiaties: 1ste, 2de en 3de graad. Bij de 1ste graad ligt het accent op zelfheling, maar je kan ook al een volledige behandeling geven en de band tussen jou en je Hogere Zelf is flink aangehaald. Bij de 2de graad ligt de nadruk op heling geven aan anderen en je leert helen overheen de grenzen van tijd en ruimte. Je leert ook symbolen en mantra’s om je daarbij te helpen. Bij Reiki 3 kan je Reiki in de wereld uitdragen door zelf inwijdingen te geven.
Patrick en Katrijn zijn geïnitieerd en opgeleid volgens de Usui-Reiki-traditie. Ze geven al meer dan 25 jaar Reiki-sessies en Reiki-inwijdingen en hebben een uitgebreide ervaring zowel in het heling geven als in het begeleiden van mensen op hun Reiki-inwijdingspad.
REIKI 1
Opleiding: Reiki 1 is als het ware de opener naar de wereld van heling en Licht. Je kanaal naar Universele Liefde (= Reiki) wordt geactiveerd en de energie begint meer te stromen in je lichaam en energieveld. Je Pad wordt duidelijker, je bewustzijn groeit en je contact met de andere dimensies verbetert. Soms is dat heel voelbaar, soms eerder subtiel. Na de eerste inwijding kan je al Reiki geven aan jezelf. Je kan ook al Reiki geven aan anderen, hoewel de 2de inwijding daar meer op ingesteld is. Verder groei je tijdens de workshop in de liefdevolle energie van reiki en word je geïnitieerd in de filosofie van Reiki.
Overnachting. De opleiding en initiaties lopen over 2 dagen. Om de energie te versterken en je innerlijk rust te bewaren stellen we het Tempelhuis in De MaanCirkel-tuin ter beschikking voor wie wil overnachten in B&B. Dit is facultatief en geen verplichting.
Terugkom-avond. Na de opleiding kan je deelnemen aan de Terugkom-avond. Tijdens die bijeenkomst kan je je ervaringen na de inwijdingsperiode delen en krijg je de begeleiding die je nodig hebt voor je groeiproces. Je kan ook Reiki oefenen en uitwisselen.
Wat ontvang je tijdens Reiki 1
– de 4 inwijdingen van Reiki 1
– onderricht over het ontstaan van Reiki en het leven van Meester Usui
– uitleg over de mogelijkheden en toepassingen van Reiki
– initiatie in de Reiki-principes, een leefwereld van vrede en harmonie
– je leert een volledige reikibehandeling geven en oefenen op de aanwezigen
– je ontvangt zelf meerdere Reiki-behandelingen
– ervaringen delen met elkaar
– leren werken met kristallen in combinatie met Reiki
een handboek met de handposities
– het Reiki-1-attest
– uitnodiging voor de Terugkomavond / Open Helingavond
REIKI 2
Opleiding: Reiki 2 is een stap verder in je groei naar bewustzijn en het activeren van je helende vermogens. Door de inwijding stroomt de Reiki-energie krachtiger door je heen en zal je ook efficiënter, Reiki aan anderen kunnen geven. Door intenser contact met de Lichtwereld en je Hoger Zelf zullen je behandelingen nu dieper doorwerken en korter duren.
De initiatie opent ook de tijdspoorten waardoor je overheen tijd en ruimte kan werken. Dat betekent dat je op afstand kan behandelen, dat de persoon niet aanwezig moet zijn en dat je ook in het verleden en naar de toekomst kan heling geven.
Je leert werken met Reiki-symbolen. Hierdoor ontvouwen je magische vermogens van creatie en sacrale kracht.
Terugkomavond: De opleiding en initiatie omvat 1 dag. Daarna is er nog een Terugkom-avond/Open Helingavond om je ervaringen na de inwijdingsperiode te delen, verder te oefenen en ontvang je de begeleiding die je dan nodig hebt voor je groei.
Wat ontvang je bij Reiki 2
– de Reiki 2 inwijding
– uitleg over en toepassing van de Reiki-symbolen en bijhorende mantra’s van de 2de graad Reiki
– aanleren en inoefenen van de symbolen en mantra’s voor jezelf en anderen
een volledige reikibehandeling geven overheen ’tijd en ruimte’ door het gebruik van symbolen en mantra’s
– leren werken met symbolen op foto’s, geschreven intenties, visualisaties, afstand, verleden, toekomst enz.
– aanleren van Reiki voor de aarde en de wereld in nood
– ervaringen delen met elkaar
– je ontvangt zelf een Reiki-behandeling
een praktisch handboek voor Reiki tweede graad
– het Reiki-2-attest
– uitnodiging voor de Terugkomdag
REIKI 3
Opleiding: De derde graadinwijding is een inwijding naar Meesterschap en een belangrijke stap in je leven. Deze initiatie wordt dan ook grondig voorbereid door persoonlijke meditatie en door intensieve persoonlijke begeleiding van je Reiki-Master.
Na het ontvangen van de Reiki 3 inwijding kan je Reiki in de wereld uitdragen en zelf inwijdingen geven. Je leert werken met de Meester-symbolen en mantra’s voor meer verdieping van je helende vermogens.
Meestal wordt Reiki 3 opgesplitst is deel A en deel B. Bij A ontvang je de initiatie en het bijhorende symbool. Je leert ook werken met het dit symbool. Na een soort van spirituele leertijd met persoonlijke begeleiding van de Reiki-master kan je ook deel B ontvangen. Je wordt dan opgeleid om de 3 inwijdingen zelf door te geven. Dit betekent dat je stage zal lopen tijdens Reiki-klassen en daar een taak op je zal nemen. Na de stagetijd kan je zelf de initiaties doorgeven.
Zowel voor het ontvangen van Reiki 3A als 3B wordt een duidelijk omschreven motivatie verwacht.
Inhoud Reiki 3A
– persoonlijke begeleiding van je Reiki-master bij je spirituele groei
– de derde graadinwijding
Inhoud Reiki 3B
– verdere persoonlijke begeleiding van je Reiki-master in je groei naar je Master-graad
– een stagetijd met eigen inbreng tijdens Reiki 1- en 2-opleidingen wordt besproken en opgevolgd
– opleiding om zelf de inwijdingen te kunnen geven
– een praktisch handboek voor Reiki derde graad
– het Reiki-3-attest
– uitnodiging voor de Terugkomdag/ Open helingavond
– indien gewenst: assisteren bij de inwijdingen tijdens Reiki-klassen
Reiki-initiaties kunnen in groep maar ook op afspraak en INDIVIDUEEL gegeven worden.
REIKI IN DE MEDISCHE WERELD

Meer en meer wordt Reiki ook in de klassieke medische wereld en zorgsector als ondersteuning gebruikt. Meer info: zie onderaan deze pagina
GEPLANDE DATA REIKI-INITIATIES
REIKI 1
Data december: zaterdag 9 december 2023, 10u-16u en zondag 10 december 2023, 10u-15u30.
Prijs: €195, opleiding, handboek, attest en drankjes inbegrepen.
Inschrijven en adres: code REI-01 + datum, De MaanCirkel, Bieststraat 102, 3191 Hever-Boortmeerbeek, 015 52 02 57 of mail ons.
Inschrijven: stort het voorschot van €50, op BE 25 0013 2237 0482 van De MaanCirkel en vermeld de code: REI-01. De rest betaal je op de eerste dag van deelname.
Wij houden ons aan de op dat moment geldende richtlijnen inzake veiligheid en bescherming.
REIKI 2
Datum december: zondag 14 januari 2024, 10u-18u.
Prijs: €320, opleiding, handboek, attest en drankjes inbegrepen
Inschrijven en adres: code REI-02 + datum, De MaanCirkel, Bieststraat 102, 3191 Hever-Boortmeerbeek, 015 52 02 57 of mail ons.
Inschrijven: stort het voorschot van €70, op BE 25 0013 2237 0482 van De MaanCirkel en vermeld de code: REI-02. De rest betaal je op de eerste dag van deelname.
Wij houden ons aan de op dat moment geldende richtlijnen inzake veiligheid en bescherming.
REIKI (3 A en B) inwijdingsweekend met verblijf in De MaanCirkel: data nog niet gepland
In groep. Reiki 3 of Reiki Master-inwijdingsweekend: meestal eind augustus: vrijdag, 15u-21u, zaterdag, 10u-18u tot zondag , 10u tot 18u. Inclusief volledig geïllustreerd Reiki-3-handboek, certificaat, maaltijden, drankjes en overnachting (niet verplicht).
Meer info klik hier.
Individueel. Reiki 3 is ook individueel mogelijk. Enkel op afspraak en na overleg, 015 52 02 57 of mail ons.
OPEN REIKI- en helingavond en TERUGKOMDAG voor wie onlangs Reiki 1 of 2 ontving:
Datum en prijs: vrijdag 27 oktober 2023, 19u30-21u30, €12. (Gratis voor wie in juni/juli 2023 Reiki 1 of 2 of in september IET ontving of Reiki Master-in-opleiding is)
Adres, inschrijven: De MaanCirkel, Bieststraat 102, 3191 Hever-Boortmeerbeek, 015 52 02 57 of mail ons.
Vooraf aanmelden aub.
ARTIKEL OVER REIKI IN DE MEDISCHE EN ZORG-SECTOR
From Johns Hopkins to several cancer centers, Reiki is steadily gaining presence in top medical facilities. Here is a brief view on some of them. Up to this day we have an idea of how Reiki works, but still don’t know the exact mechanisms. To get more information about it go to the post about Reiki Frequencies, where are mentioned some pioneers into detecting this elusive art. Despite this, several top medical facilities are realizing the benefits of Reiki, especially in the areas of pain control and oncologic complementary care. Johns Hopkins Integrative Medicine & Digestive Center, in Maryland USA, offers Reiki to its patients “to create deep relaxation, to help speed healing, reduce pain, and decrease other symptoms you may be experiencing”. Certainly they don’t explain it’s mechanisms but have wisely adopted Reiki among acupuncture, integrative psychotherapy and therapeutic massage.
REIKI IN AUSTRALIAN HEALTHCARE The MacArthur Cancer Service is located in Sydney, Australia. This Centre is rated among the 30 best technologically advanced cancer services in the world, according to Top Masters In Healthcare. Their Wellness Centre is focused on helping patients managing their own health and wellbeing, realizing every person has different needs and circumstances, in order to recommend the best approach and therapy. In the case of Reiki, six volunteers are running the Reiki Therapy MacArthur Cancer Therapy Centre. Even more, the Cancer Council in New South Wales, a ramification of the national council, dedicates to give resources, information and support among cancer patients and relatives. Here, Reiki is included in the “touch therapies” group, among polarity therapy, craniosacral and some others. At this point, it is responsible to remember that the Cancer Council (and mainstream medical community) does not recommend the use of alternative therapies as a treatment for cancer. Only complementary therapy that have been proven to be safe to use alongside conventional cancer treatments.
Finally, to explain the reason of this trend is that a cornerstone benefit of Reiki is general well-being, which makes you more resilient and joyful, independently of which situation your life is on at this moment. When suffering a disease, it can reduce pain, shorten recovery or improve the outcome, and could be applied along a specific treatment plan studied by specialists.