Speelse Liefde

‘Speelse Liefde’ is een bundel vol dromerijen en zalige, eerlijke liefdesgedichten van Patrick Van Buyten. Patricks gedichten zijn romantisch, lichtvoetig en liefdevol. Nu eens geheimzinnig, dan weer vol humor of zelfs een tikkeltje stout, maar steeds warm van hart en met een diepere betekenis.
Patrick Van Buyten is samen met zijn vrouw Katrijn Joris initiatiefnemer van het meditatiecentrum De MaanCirkel. Daar begeleiden ze al 20 jaar mensen in hun zoektocht naar ontvoogding en groei. Deze dichtbundel is gegroeid uit hun speelse liefde.
Bestellen via maancirkel@skynet.be, prijs: 12 euro + 3 euro portkosten. Stort 15 euro op rek.nr. BE05 0011 3532 4675 van Patrick Van Buyten, vermelding ‘Speelse Liefde’. De inkomsten van ‘Speelse Liefde’ gaan integraal naar Artsen Zonder Grenzen.

Enkele gedichten uit ‘Speelse Liefde’

Koningin

Je leerde me mee te gaan op de golven van het leven,
je leerde me de aarde kennen in je schoot,
niet opzij te gaan voor een donderslag,
je leerde me kijken tussen de tijden,
te luisteren naar de boodschap van de vogels
en het vuur te beheersen.
Je leerde me ontzien wat moest ontzien worden,
te koesteren wat moest gekoesterd worden,
te beschermen wat moest beschermd worden,
je leerde me dit alles,
mijn koningin van elke dag.

 

De Maan

Elke avond zegt je maanhart me ‘goede nacht’
en het wiegt me in haar fluwelen Licht
dan verheerlijkt het de hele nacht
al wat het op haar trage doortocht langs de hemel ontmoet.
Elke morgen kust je maanlicht me weer wakker
uit m’n dronken roes
om de zon in m’n hart te laten schijnen
op een dag vol vreugde met jou,
op een nieuwe bruisende dag die zingt tot wanneer
de maan in je hart me weer toefluistert:
‘ga liggen, ga stilletjes liggen’
en ik me vlij in je zachte zijn
waar ik niet ontkom aan je glimlach
nacht na nacht na nacht,
mijn eeuwige liefde.

 

Flidder de fladder

Flidder de fladder,
ze dartelt en frivoolt door al m’n uren
Supercalifragilisticexpialidoceous,
ze plezierigt en overgelukkigt door al m’n dagen
Huppel de hoppel,
ze leukt en prettigt door al m’n weken
Chirio adagio,
ze vrolijkt en lolligt door al m’n maanden
Hipper de hipper de hip,
ze lustigt en fleurigt door al m’n jaren
Plopper de plopper de plop,
ze zonnigt en zaligt door al m’n momenten
en maakt zo van m’n bestaan een leven.