Reiki-inwijdingen & Open Reiki

Opleiding en initiatie

Reiki 5 (1)Usui (1)  Reiki 4  

door Katrijn Joris & Patrick Van Buyten

Iedereen is een spiritueel kanaal voor het Licht en de Universele Liefde. Door een Reiki-initiatie word je meer met die bron van universele liefde (= Reiki) en wijsheid in jezelf verbonden. Reiki is een pad van inwijding want een Reiki-Inwijding bevordert je persoonlijke en spirituele groei en zorgt er voor dat je ‘Pad’ duidelijker wordt. Een Reiki-inwijding geeft je een duwtje in de groei naar meer bewustzijn.
Maar Reiki is ook een helingmethode. In de opleiding leer je jezelf en anderen door handoplegging met de energie van Reiki te helen. Reiki kan op een zachte manier bij allerlei fysieke, emotionele en mentale klachten helpen. De resultaten van Reiki-initiaties en -behandelingen zijn aangepast aan ieders noden en evolutie.

Tijdens de Open Helingavonden kan je kennis maken met Reiki of eventueel Reiki inoefenen en uitwisselen. Info onderaan deze pagina.

Er zijn 3 Reiki-initiaties: 1ste, 2de en 3de graad. Bij de 1ste graad ligt het accent op zelfheling, maar je kan ook al een volledige behandeling geven en de band tussen jou en je Hogere Zelf is flink aangehaald. Bij de 2de graad ligt de nadruk op heling geven aan anderen en je leert helen overheen de grenzen van tijd en ruimte. Je leert ook symbolen en mantra’s om je daarbij te helpen. Bij Reiki 3 kan je Reiki in de wereld uitdragen door zelf inwijdingen te geven. Patrick en Katrijn zijn geïnitieerd en opgeleid volgens de Usui-Reiki-traditie. Ze geven al meer dan 20 jaar Reiki-sessies en Reiki-inwijdingen en hebben een uitgebreide ervaring zowel in het heling geven als in het begeleiden van mensen op hun Reiki-inwijdingspad.

REIKI 1

Opleiding: Reiki 1 is als het ware de opener naar de wereld van heling en Licht. Je kanaal naar Universele Liefde (= Reiki) wordt geactiveerd en de energie begint meer te stromen in je lichaam en energieveld. Je Pad wordt duidelijker, je bewustzijn groeit en je contact met de andere dimensies verbetert. Soms is dat heel voelbaar, soms eerder subtiel. Na de eerste inwijding kan je al Reiki geven aan jezelf. Je kan ook al Reiki geven aan anderen, hoewel de 2de inwijding daar meer op ingesteld is. Verder groei je tijdens de workshop in de liefdevolle energie van reiki en word je geinitieerd in de filosofie van Reiki.

Overnachting. De opleiding en initaties lopen over 2 dagen. Om de energie te versterken en je innerlijk rust te bewaren stellen we het Tempelhuis in De MaanCirkel-tuin ter beschikking voor wie wil overnachten in B&B. Dit is facultatief en geen verplichting.

Terugkom-avond. Na de opleiding kan je deelnemen aan de Terugkom-avond. Tijdens die bijeenkomst kan je je ervaringen na de inwijdingsperiode delen en krijg je de belegeiding die je nodig hebt voor je groeiproces. Je kan ook Reiki oefenen en uitwisselen.

Wat ontvang je tijdens Reiki 1

– de 4 inwijdingen van Reiki 1

– onderricht over het ontstaan van Reiki en het leven van Meester Usui

– uitleg over de mogelijkheden en toepassingen van Reiki

– initiatie in de Reiki-principes, een leefwereld van vrede en harmonie

– je leert een volledige reikibehandeling geven en oefenen op de aanwezigen

– je ontvangt zelf meerdere Reiki-behandelingen

– ervaringen delen met elkaar

– leren werken met kristallen in combinatie met Reiki

een handboek met de handposities doorgegeven door Meester Usui

– het Reiki-1-attest

– uitnodiging voor de Terugkomavond


REIKI 2

Opleiding: Reiki 2 is een stap verder in je groei naar bewustzijn en het activeren van je helende vermogens. Door de inwijding stroomt de Reiki-energie krachtiger door je heen en zal je ook efficienter, Reiki aan anderen kunnen geven. Door intenser contact met de Lichtwereld en je Hoger Zelf zullen je behandelingen nu dieper doorwerken en korter duren.

De initiatie opent ook de tijdspoorten waardoor je overheen tijd en ruimte kan werken. Dat betekent dat je op afstand kan behandelen, dat de persoon niet aanwezig moet zijn en dat je ook in het verleden en naar de toekomst kan heling geven.

Je leert werken met Reiki-symbolen. Hierdoor ontvouwen je magische vermogens van creatie en sacrale kracht.

Terugkomavond: De opleiding en initatiatie omvat 1 dag. Daarna is er nog een Terugkom-avond om je ervaringen na de inwijdingsperiode te delen, verder te oefenen en ontvang je de belegeiding die je dan nodig hebt voor je groei.

Wat ontvang je bij Reiki 2

– de Reiki 2 inwijding

– uitleg over en toepasssing van de Reiki-symbolen en bijhorende mantra’s van de 2de graad Reiki

– aanleren en inoefenen van de symbolen en mantra’s voor jezelf en anderen

een volledige reikibehandeling geven overheen ’tijd en ruimte’ door het gebruik van symbolen en mantra’s

– leren werken met symbolen op foto’s, geschreven intenties, visualisaties, afstand, verleden, toekomst enz.

– aanleren van Reiki voor de aarde en de wereld in nood

– ervaringen delen met elkaar

– je ontvangt zelf een Reiki-behandeling

een praktisch handboek voor Reiki tweede graad

– het Reiki-2-attest

– uitnodiging voor de Terugkomdag

REIKI 3

Opleiding: De derde graads inwijding is een inwijding naar Meesterschap en een belangrijke stap in je leven. Deze initiatie wordt dan ook grondig voorbereid door persoonlijke meditatie en door intensieve persoonlijke begeleiding van je Reiki-Master.

Na het ontvangen van de Reiki 3 inwijding kan je Reiki in de wereld uitdragen en zelf inwijdingen geven. Je leert werken met nog meer symbolen en mantra’s werken voor meer verdieping van je helende vermogens.

Meestal wordt Reiki 3 opgesplist is deel A en deel B. Bij B ontvang je de initiatie en het bijhorende symbool. Na een soort van spirituele leertijd met persoonlijke begeleiding van de Reiki-master kan je ook deel B ontvangen. Je wordt dan opgeleid om de 3 inwijdingen zelf door te geven. Dit betekent dat je stage zal lopen tijdens Reiki-klassen en daar een taak op je zal nemen. Na de stagetijd kan je zelf de initaties doorgeven.

Zowel voor het ontvangen van Reiki 3A als 3B wordt een duidelijk omschreven motivatie verwacht.

Inhoud Reiki 3A

– persoonlijke begeleiding van je Reiki-master bij je spirituele groei

– de derde graads inwijding

Inhoud Reiki 3B

– verdere persoonlijke begeleiding van je Reiki-master in je groei naar je Master-graad
– een stagetijd met eigen inbreng tijdens Reiki 1- en 2-opleidingen wordt besproken en opgevolgd

– daarna opleiding om zelf de inwijdingen te kunnen geven

– daarna indien gewenst: assisteren tijdens de inwijdingen van anderen

Reiki-initiaties kunnen in groep maar ook op afspraak en individueel gegeven worden.

De eerstvolgende inwijdingen in beperkte groep zijn:

Reiki 1
Data en prijs: zaterdag 13 juni, 10-15u30 en zondag 14 juni,10u-16u0, €175, opleiding, handboek en attest inbegrepen.
Inschrijven en adres: code REI-01, De MaanCirkel, Bieststraat 102, 3191 Hever-Boortmeerbeek, 015 52 02 57 of mail ons.
Prijzen voor particulieren incl. BTW, facturen excl. BTW
Inschrijven: stort het voorschot van €50, op BE 25 0013 2237 0482 van De MaanCirkel en vermeld de code: REI-01. De rest betaal je op de eerste dag van deelname.
Overnachting mogelijk.
Reiki 2
Datum en prijs: zondag 14 juni, 10u-18u30, €320, opleiding, handboek en attest inbegrepen
Inschrijven en adres: code REI-02, De MaanCirkel, Bieststraat 102, 3191 Hever-Boortmeerbeek, 015 52 02 57 of mail ons.
Prijzen voor particulieren incl. BTW, facturen excl BTW
Inschrijven: stort het voorschot van €100, op BE 25 0013 2237 0482 van De MaanCirkel en vermeld de code: REI-02. De rest betaal je op de eerste dag van deelname.
 
Reiki 3 A en B inwijdingsweekend met verblijf in De MaanCirkel: enkel op afspraak en na overleg, 015 52 02 57 of mail ons.
Augustus: vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus, meer info, klik hier
 
Open Reiki- en helingavond:

Datum en prijs: nog geen datum gepland (19u30-21u30, €12)

Adres, aanmelden: De MaanCirkel, Bieststraat 102, 3191 Hever-Boortmeerbeek, 015 52 02 57 of mail ons.

Vooraf aanmelden aub.

2022-04-30T11:54:00+02:00